Олександр Кеменяш про тушок та псевдосесію на Банковій

4 квітня в Українській політиці відбулися одразу дві резонансні події: 

1. Парламентська більшість провела щось схоже на сесійне засідання поза межами Верховної Ради;

2. З фракції «Батьківщина» у ВР вийшли чотири депутати.

На думку голови Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Олександра Кеменяша ці події відбувалися за чітко спланованим сценарієм, що має на меті дискредитувати Верховну Раду, як основний орган народовладдя в державі. «Очевидно, ті, хто дозволив більшості проводити псевдосесію на Банковій, мріють про те, щоб єдиним легітимним представником влади в Україні залишився Президент з необмеженими повноваженнями, – коментує ситуацію О. Кеменяш. – Щоправда, якщо Янукович ризикне підписати хоч один із псевдозаконів, ухвалених за межами сесійної зали, він тим самим поставить під сумнів і свою легітимність.

Щодо тушок, то, як Народний депутат трьох скликань, я знаю, що завжди є частина депутатів, яким в опозиції перебувати некомфортно. Перед виборами всі кандидати від «Батьківщини» знали, що ризикують опинитися в опозиції, тому зараз вони можуть розповідати які завгодно легенди стосовно причин свого виходу з фракції.

Якщо дивитися більш глобально, то на фоні показових прагнень Банкової до підписання угоди про асоціацію з ЄС, весь цей політичний безлад та рішення Вищого спецсуду про відмову зміни вироку Юрію Луценку вказують дуже чітко, що єдиний напрямок, в якому насправді рухається Україна, – диктатура».

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина»