На Закарпатті пройде ІІ етап Чемпіонату України з гірських автоперегонів

12-14 квітня 2013 року на території Ужоцького перевалу, с. Ужок, Великоберезнянського району, Закарпатської області відбудеться IІ етап Чемпіонату України та клубне змагання з гірських автоперегонів «БЕСКИД».

Гірська гонка “Бескид” дебютувала в 2010 році і являє собою асфальтний серпантин довжиною в 4 км, який нараховує 12 правих та 10 лівих поворотів, а перепад висот складає 211м. Ця дорога в повсякденному житті має досить високий державний статус, тому її покриття не викликає нарікань зі сторони спортсменів. Найголовнішою особливістю з точки зору безпеки цієї траси є те, що протягом всієї дистанції немає під’їзних доріг, що безумовно підвищує безпеку самого змагання в рази!

Отримавши гарний досвід проведення на минулому зимовому етапі (Зимові вершини 08-10.02.13р.) вперше паралельно з етапом Чемпіонату України змагання для спортсменів-аматорів, що стало новиною для спортсменів, та шанувальників гірських автоперегонів, на даному етапі у аматорів також буде можливість позмагатися на рівні з титулованими спортсменами на найвидовищнішому ужоцькому перевалі.

Цього року також Вас очікують ще й інші етапи цієї дисципліни: IІI етап 17-18 травня у Чернівецькій обл. (с. Вижинка, перевал Німчич), IV етап 21-22 червня в Івано-Франківській обл. (с.Кривопівля,Кривопівльський перевал), V етап 22-23 червня в Івано-Франківській обл. (гірськолижний курорт «Буковель»), VI етап 06-07 липня у м. Львові (Високий Замок), VIІ етап 05-06 жовтня у Львівській обл. (с. Климець, Верецький перевал).

У змаганнях братимуть участь близько 30 екіпажів з усіх областей України.

Джерело:  gac.org.ua