Невловимий свалявський злодій «чистив» ночами чужі новобудови та господарські будівлі

Працівники Свалявського райвідділу міліції за підозрою у скоєнні понад двох десятків крадіжок затримали 28-річного мешканця одного з населених пунктів Свалявського району.

Ще торік в міліцію почали надходити повідомлення від громадян  про факти крадіжок з приватних будинків. Зловмисник вночі скоював крадіжки з новобудов та господарських будівель, викрадаючи вироби з металу, різноманітні інструменти та господарське приладдя.

Працівники карного розшуку Свалявського РВ УМВС старший лейтенант міліції Олександр Савко,  майор міліції Михайло Гісем та старший лейтенант міліції Василь Кобулей на чолі з начальником карного розшуку старшим лейтенантом міліції Іваном Кулею після проведення аналізу всіх зібраних даних встановили, що до вчинення крадіжок може бути причетна одна й та ж особа. Для документування протиправної діяльності чоловіка оперативникам довелось докласти чимало зусиль.

– Для того, щоб встановити особу підозрюваного, було проведено низку оперативних заходів, – розповідає заступник начальника – начальник кримінальної міліції Свалявського РВ УМВС капітан міліції Василь Папіш. – Виявилось, що скоював всі ці крадіжки 28-річний місцевий мешканець. Він не раз уже потрапляв у поле зору міліції, ніде не працював, та оскільки вже притягався до відповідальності за скоєння крадіжок, то не вигадав нічого кращого, як заробляти на прожиття у такий же спосіб.

Але затримати його було не просто, адже зловмисник вирізнявся небувалою зухвалістю та самовпевненістю. До того ж він ретельно приховував сліди злочину,  тож дуже здивувався, коли до його оселі з обшуком завітали міліціонери. З будинку було вилучено чимало викраденого,  крім того, правоохоронці вилучили 50 патронів до пістолета.

Наразі вже доведено причетність підозрюваного до 15 крадіжок, скоєних на території району протягом останніх півтора року. Як встановили правоохоронці, викрадений метал злодій переробляв і здавав в пункти прийому металобрухту. Решту викраденого теж збував. Свою причетність до скоєних злочинів зухвалець наразі заперечує, однак неспростовні докази свідчать про інше. Чимало обікрадених ним свалявчан вже впізнали свої речі. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою, і доведеться відповідати перед законом.  Слідство триває.

Вікторія Кіяк, Свалявський РВ УМВС

https://zakarpatpost.net