Студенти ЗакДУ стажувались в Індії

Студенти 4 курсу факультету МБ та МП Бабинець Олександр і Гудак Андрій із користю провели зимові канікули, які не видалися вже такими й тривалими та холодними, зважаючи на місце мандрівки в Індію.
Країна відома своєю колоритністю та швидкими темпами економічного розвитку, тому хлопці вирішили поділитися своїми враженнями. Хто знає, можливо, це змусить інших студентів бути активнішими та користуватися всіма можливостями, які дає їм світ без кордонів. Ось тільки невелика замальовка того, що запам’яталося нашим студентам…

Ще з першого курсу ми мріяли потрапити на стажування за кордоном. І тут нам випала нагода втілити її в життя − довготривалі зимові канікули. Восени ми почали розглядати варіанти різних проектів. В цьому нам допомогла міжнародна студентська організація AIESEC. Із великої кількості наявних програм ми зупинились на стажуванні в Індії.

Наша програма виявилася неймовірно цікавою і насиченою. Ми проживали в Бангалорі. Цей мегаполіс є одним із найрозвиненіших в Індії. Протягом проекту ми навчали школярів здоровому способу життя та особистій безпеці, а також мали змогу відвідувати лекції в одному з найкращих університетів Індії – ChristUniversity.

Було надзвичайно цікаво співпрацювати зі студентами, викладачами, лікарями, юристами та іншими спеціалістами.

Перша річ, яка нас вразила в Індії – божевільний дорожній рух. Але через кілька днів ми до нього звикли.

Ми були вражені індійською культурою, її традиціями та цікавими людьми. У цій країні нам здавалося все таким незвичайним та екзотичним, що іноді виникало відчуття перебування на іншій планеті – настільки все тут сильно відрізняється від традиційних для нас речей.

У вільний від роботи час ми подорожували Індією та відвідали багато цікавих міст у південній Індії. Місцеве населення є дуже привітним та дружелюбним. Ми познайомилися з багатьма цікавими людьми, із якими й надалі підтримуємо контакти.

Стажування в Індії дозволило отримати колосальний досвід та незабутні враження. Доводилося зіштовхуватись із різними ситуаціями та шукати варіанти їх вирішення. Ми вдосконалили рівень англійської мови, а також отримали досвід публічних виступів і дискусій іноземною мовою.

Ці два місяці стажування запам’ятаються нам на все життя! Сподіваємося, що отриманий досвід допоможе нам у майбутньому.

Джерело: ЗакДУ