Ужгородська прокуратура виявила незаконне будівництво на Православній набережній

Прокуратура міста Ужгорода виявила незаконне рішення сесії міської ради, на підставі якого між жителькою Ужгорода та Департаментом міського господарства укладено договір сервітутного користування земельною ділянкою, що на Православній набережній.

За інформацією старшого прокурора прокуратури міста Ужгорода Вадима Савчака, договір не пройшов державної реєстрації, відповідно, не набув чинності і вважається незаконним (порушення ст. 98, 116, 123 Земельного кодексу України). Таким чином, Ужгородська міська рада перевищила свої повноваження, оскільки, згідно з земельним законодавством, дозвіл на укладення короткострокового договору не є підставою надання у користування земельної ділянки, що належить територіальній громаді.

Наразі жительку Ужгорода, яка незаконно розпочала будівництво на Православній набережній притягнуто до адміністративної відповідальності (ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення — самовільне зайняття земельної ділянки). Міська прокуратура підготувала позовну заяву до суду щодо повернення земельної ділянки у власність територіальної громади та знесення збудованого на ній МАФу.

Джерело: Прес-служба прокуратури м. Ужгород