Євроінтеграція Закарпаття є життєво важливим курсом

Місцеві ради Закарпаття підтримують ініціативу депутатів обласної ради щодо євроінтеграційних прагнень України

Цими днями у багатьох сільських та селищних радах Закарпаття пройшли чергові сесії місцевих рад. Депутати серед низки інших важливих питань розглянули й звернення депутатів Закарпатської обласної ради до вищих органів державної влади про забезпечення виконання намічених заходів щодо подальшої євроінтеграції України та підписання відповідної Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом в листопаді поточного року.

Наголошувалось, що цей курс для Закарпаття є життєво важливим, оскільки наш край має величезний досвід розвитку міждержавних ділових і дружніх стосунків на різних рівнях і сьогодні триває пошук нових партнерів та залучення нових інвестицій в область. Тому питання європейської інтеграції України закарпатці розглядають як питання глибинного реформування та успішної модернізації держави, наближення вітчизняного законодавства до законодавства ЄС, підсилення взаємовигідного співробітництва у різних сферах життєдіяльності суспільства, зміцнення демократії та забезпечення зростання рівня життя населення. А це того варте.

Тому переважна більшість сільських і селищних рад нашого краю одностайно підтримали заяву депутатів облради про реалізацію євроінтеграційних прагнень України.

До числа найбільш активних долучились цього разу сільські та селищні ради Берегівського, Виноградівського, Хустського, Тячівського та Свалявського районів.

Загалом звернення вже підтримали 25 сільрад Берегівщини, 8 сільрад Виноградівщини, Рахівська районна та міська ради, Тячівська міська та районні ради, 8 сільрад Тячівщини, Мукачівська міська та районні ради, 25 сільрад Мукачівщини, по 3 сільради Воловеччини та Міжгірщини,Чопська міська рада, 4 сільради Ужгородщини, Великоберезнянська районна та селищна ради, 12 сільрад Великоберезнянщини, Перечинська районна рада та 4 сільради району, Хустська районна рада та 6 сільрад району, Іршавська районна та міська ради, одна сільрада в районі, Свалвська районна рада та 8 сільрад району.

Прес-служба облради