Воловецького лісничого судитимуть за незаконну вирубку лісу

Людина, яку держава поставила захищати лісові насадження від браконьєрів, сама взялася за сокиру. Своїм діями горе-лісівник завдав державі збитків на суму понад 52 тисячі гривень, за що йому доведеться відповідати перед Законом.

Працівники служби по боротьбі з економічною злочинністю Свалявського райвідділу міліції викрили працівника державного підприємства «Воловецьке лісове господарство», який, як з′ясувалося, самовільно вирубував дерева. Чоловік замість охорони лісу спричинив шкоду державі на суму понад 52 тисячі гривень.

Факт незаконної порубки лісу внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі вирішується питання про притягнення винного до відповідальності та відшкодування збитків.

«За даний злочин закон передбачає відповідальність згідно зі ст. 246 Кримінального кодексу України (Незаконна порубка лісу),  що  карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого. А також за ч.3 ст.364 Кримінального кодексу України  (Зловживання владою або службовим становищем), яка  передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна», – зазначив начальник сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю Свалявського РВ УМВС капітан міліції Михайло Токарчик.

Остаточну долю лісогуба визначатиме суд.

Вікторія Кіяк, Свалявський РВ УМВС

zakarpattya.net.ua