Закарпатські митники виявили 222 штуки прихованих парфумів

222 шт. парфумерної продукції хотів незаконно завезти на територію України 27-річний мешканець Ужгорода в обхід митних платежів.

Повертаючись додому з Угорщини, водій мікроавтобуса у пункті пропуску «Тиса» запевняв митників про відсутність будь-якого товару, що підлягає обов’язковому оподаткуванню. Та, коли інспектори ретельно перевірили кабіну транспортного засобу, то виявили у пустотілих порожнинах приховані від митного контролю 222 шт. парфумерних засобів торгової марки «Christopher Dark». Понад дві сотні дезодорантів для тіла, парфумованої та туалетної води, лосьйонів знаходилися у коробках між сидіннями та перегородкою, що відмежовує кабіну водія від вантажного відсіку автомобіля.

Наразі товарознавчі експерти встановлюють вартість незаконної парфумерної продукції, але вже за попередньою оцінкою її сума сягає декілька десятків тисяч гривень.

Тож, приховавши від митників товар, який підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню, відносно громадянина України складено протокол за ст.483 ч.1 Митного кодексу України.

Нагадаємо, що згідно нового митного законодавства при ввезенні на митну територію України звільняються від оподаткування товари, сумарна митна вартість яких не перевищує 500 євро, а вага – не більше 50 кг.

Джерело: Прес-служба Чопської митниці