На об’єкти соціально-культурної сфери Закарпаття виділять кошти

У вівторок, 9 квітня, відбулася нарада стосовно розподілу вільного залишку коштів на цілі, які не були враховані при формуванні обласного бюджету.

До засідання сесії обласної ради обласна адміністрація повинна подати до матеріалів сесії пропозиції щодо розподілу вільних залишків бюджетних коштів. А це по загальному фонду – 27,9 мільйонів та 12,9 мільйонів з бюджету розвитку. Передусім це стосується обласних закладів соціальної сфери. Відтак, районних.

Зокрема, учасники наради розглянули питання стосовно фінансування об’єктів охорони здоров’я. Це стосується і матеріально-технічного забезпечення Територіального центру екстреної медичної допомоги. На це пропонується виділити додатково 3,5 мільйона гривень. Окрім цього, 1,5 мільйона запропонують виділити на капремонти станцій швидкої меддопомоги, заміну карет швидкої допомоги. Додаткового фінансування потребують ляльковий театр «Бавка» (капремонт), Комплексна програма збереження культурної спадщини (відновлення та реставрація дерев’яних церков). Також передбачено фінансування на заходи обласної програми «Турбота», ремонт даху Палацу дітей та юнацтва. 200 тисяч додатково необхідно виділити на придбання медикаментів учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

Частину коштів буде запропоновано для співфінансування виділити на будівництва та реконструкції об’єктів, що здійснюються за рахунок державних коштів. Також частину вільних залишків коштів обласного бюджету запропоновано виділити для розподілу бюджетам міст та районів для зміцнення матеріально-технічної бази бюджетних установ.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА