Закарпатські рятувальники підбили підсумки за перший квартал

11 квітня на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення відбулась підсумкова нарада щодо результатів роботи Управління ДСНС України у Закарпатській області та структурних підрозділів оперативно-рятувальної служби краю за перший квартал поточного року.

На нараді, яка проходила під головуванням начальника У ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, йшлося як про здобутки‚ так і недоліки в службовій діяльності.

Як зауважили у своїх доповідях заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, впродовж звітного періоду вдалося досягти певних позитивних результатів, які сприяють захищеності населених пунктів краю від різного роду надзвичайних подій та ситуацій.

Так, за перший квартал 2013 року в регіоні виникло п’ять надзвичайних ситуації об’єктового та місцевих рівнів. Також за цей час сталося 125 некласифікованих надзвичайних подій. Зокрема, піротехніками було відпрацьовано 19 випадків виявлення небезпечних знахідок часів Другої світової війни. Підрозділи залучалися для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод (16 випадків). Зафіксовано 3 випадки утоплення та 2- отруєння людей та інші.

Підрозділами гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Закарпатській області з початку року на аварійно- та пошуково-рятувальні роботи здійснено 158 виїздів та виходів, в ході яких врятовано 168 осіб, які потрапили у небезпеку в горах, 140 особам було надано невідкладну долікарську допомогу.

Досягнуто значного покращення в оперативній пожежній обстановці. На сьогоднішній день спостерігається тенденція щодо зменшення кількості пожеж. Так, в минулому році за три перші місяці сталося 679 випадків вогняної стихії, а за аналогічний період поточного року 259. Зменшилась і кількість загиблих людей у вогні з 17 до 13 випадків. Завдяки вправним та своєчасним діям, вогнеборці зуміли врятувати від загибелі на пожежах 24 особи, проти 15 у 2012 році.

Підсумовуючи результати діяльності служби «101», начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей, зупинився на основних заходах, які потрібно реалізувати органам та підрозділам цивільного захисту в поточному році, з метою виконання визначених Президентом України та Урядом пріоритетних завдань.

Він зазначив, що всі поставлені завдання повинні бути виконані незважаючи на те, що зараз триває реорганізація системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Зокрема: підвищити рівень взаємодії з органами влади та місцевого самоврядування в питаннях покращення стану пожежної безпеки і цивільного захисту в містах та районах області, здійснити комплекс організаційно-профілактичних заходів по недопущенню різного роду надзвичайних подій та ситуацій впродовж весняно-літнього періоду, посилити профілактичну роботу серед населення щодо недопущення травмування, загибелі людей на пожежах та різного роду надзвичайних ситуацій, вжити всіх організаційних та практичних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів релігійного культу під час святкування Великодня, об’єктів туристично-рекреаційної галузі, загальноосвітніх шкільних та дошкільних навчальних закладів та інше.

Також начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей акцентував увагу учасників зібрання на питаннях протипожежного захисту екосистем області. Так, з початку року в краї вже зафіксовано 13 випадків загорання сухостою. А з потеплінням, враховуючи минулорічний досвід, ситуація буде набагато складнішою.

На завершення наради особовому складу були вручені чергові звання та відзнаки за сумлінну службу.

Джерело: ТУ МНС у Закарпатській області