Хустська міліція затримала крадія

Початок місяця для хустських правоохоронців видався «урожайним». Розкрито ряд злочинів, серед них і спроба угону автівок.

Нещодавно до райвідділу надійшло повідомлення від 30 річного жителя міста Хуст про те, що невідома особа проникла в його дворогосподарство і намагалася викрасти автівку. Правоохоронці на місці події з’ясували, що в цей вечір власник залишив ключі в замку запалювання і не зачинив автомобіль. У цьому випадку власнику автомобіля пощастило, бо переднє колесо автомашини виявилось спущеним, а «горе-водій» побачивши, що автомобіль несправний, втік.

Не пройшло і двадцять хвилин, як від місцевого мешканця надійшло повідомлення про те, що невідома особа через вікно проникла в його автобус, припаркований на узбіччі дороги. Першими на місце пригоди приїхали працівники патрульної служби міліції. На «гарячому» у салоні автобуса вони затримали молодика віком 28-30 років. Уже правоохоронцям він зізнався, що спершу хотів здійснити угон легкового автомобіля, але той виявися несправним. Тоді він придивив собі інший легковик, проник у середину автомобіля з метою його заволодіння, однак свої злочинні дії до кінця не довів, бо його побачив власник і виклав міліцію.

Начальник кримінальної міліції підполковник міліції Василь Демянів наголошує, що багато викрадень здійснюють і непрофесіонали. Не кожна машина потрібна злодіям, тому не рідко навіть елементарними засобами захисту можна запобігти викраденню. Крадіжки полегшують самі власники, забувши закрити двері, вікно або залишивши ключі в замку запалювання автівки. Ось як можна запобігти викраденню Вашого атомобіля:

— кожен автомобіль має бути обладнаний надійним електронним охоронним пристроєм — сигналізацією;
— варто мати надійне пристосування, яке зашкодить викрасти автомобіль, — замок на педалі і кермі;
— оскільки всі замки в автомобілях стандартні, то доцільно їх переробити під індивідуальний ключ;
— залишаючи автомобіль на тривалий час, треба ставити його на видному місці, причому впритул до будівель, дерев, тобто в такому положенні, яке б ускладнювало процес виїзду.

Джерело: Агнеса Куртяк, Хустський РВ УМВС