В Ужгороді зацвіла магнолія

В обласному центрі Закарпаття на вулиці Гагаріна зацвіла перша магнолія.

Вже традиційно на кінець квітня — початок травня на Закарпатті припадає цвітіння таких екзотичних дерев, як сакура та магнолія. Щоб побачити це диво, не обов’язково їхати на схили японських гір. Зокрема, магнолія квітує в Закарпатті. Магнолії цвістимуть 10-15 днів.

— Магнолії бувають вічнозелені, які ростуть на Півдні України і люблять більш теплий клімат, та листопадні, — ужгородські магнолії належать до групи найпівнічніших листопадних магнолій, які прекрасно можуть рости по всій Україні. У природі вони ростуть на схилах гір у Японії і Кореї і утворюють цілі ліси.

 

 

 

 

 

 

 

Зараз у світі нараховують близько 70 видів магнолій, проте селекціонери продовжують виводити нові сорти. Назва цього дерева походить від прізвища Шарля Магноля, директора Паризького Ботанічного саду, який почав розводити магнолії.

Першою з дерев магнолії розквітла у приватному будинку по вулиці Гагаріна. Решта милуватимуть своїм цвітінням пізніше. Помилуватися ними можна буде більше тижня, адже середній період цвітіння цього виду магнолії становить 10-15 днів.

https://zakarpatpost.net