У Синевирі будують академічний храм рівноапостольних Кирила і Мефодія для богословської академії

13 квітня делегація Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина на чолі з ректором вищезазначених навчальних закладів, Уповноваженим Української православної церкви з питань вищої освіти і науки професором, архімандритом Віктором (Бедь) відвідали місце виробництва академічного храму імені святих Кирила і Мефодія в селі Синевир Міжгірського району.
До делегації також увійшли завідувач кафедри інформаційних технологій і аналітики Василь Іванович Кут та керуючий прес-службою УУБА – КаУ протоієрей Ігор Ковальчук.

До уваги делегації було запропоновано завершений перший етап складеного храму та заготівлю бруса до другого етапу будівництва. На днях перша половина зрубної частини академічного храму буде транспортовано до міста Ужгород.

Будівництво академічного храму рівноапостольних Кирила і Мефодія Ужгородської української богословської академії розпочато з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України. Предстоятеля Української Православної Церкви. Місце під будівництво, при закладенні пам’ятного каменю, що ведеться на власній земельній ділянці УУБА-КаУ, осінню минулого року освятив Високопреосвященнійший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

 

 

 

 

 

 

З благословення Блаженнійшого Митрополита Володимра академічне духовенство та ректорат Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина звертаються до всіх людей і християн доброї волі з проханням надати мінімальну грошову допомогу у зборі коштів на будівництво академічного храму рівноапостольних Кирила і Мефодія в місті Ужгороді.

Реквізити для збору коштів на будівництво академічного храму рівноапостольних Кирила і Мефодія Ужгородської української богословської академії (за умови надання грошової допомоги просимо в платіжному доручені вказувати цільове призначення: «Благодійна безповоротна грошова допомога».):

Благодійний фонд Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія УПЦ
Код ЄДРПОУ 26396337
р/р 26009017000706
в АТ «КомІнвестБанк», м. Ужгород, МФО 312248

Адреса та контактна інформація УУБА-КаУ: 88 000, Україна, м. Ужгород, вул. Гойди, 4.

Тел. (0312) 61-28-01, 61-20-08, 61-38-33, 61-72-39; тел./факс. (0312) 61-29-45    e-mail: aau_2006@ukr.net

Прес-служба УУБА – КаУ