У Мукачеві вилучили фальшиву банкноту

Днями на пульт централізованого спостереження Управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області надійшов сигнал про спрацювання тривожної сигналізації в одному з охоронюваних будівельних супермаркетів у місті Мукачево. На місце виклику негайно прибув наряд групи затримання ДСО.

Як з’ясувалося, міліцію викликав касир торгового центру після того, як 36-річний відвідувач магазину намагався розрахуватися за товар фальшивою купюрою номіналом 50 гривень. Чоловік наче сам не чекав такого розвитку подій, і не розумів, навіщо залучати міліцію. Втім статтею 199 ч.1 Кримінального кодексу України за збут підробленої національної валюти України передбачена серйозна відповідальність — позбавлення волі на строк від трьох до семи років). Зважаючи на це, міліціонери ДСО затримали чоловіка до приїзду слідчо-оперативної групи.

У цьому випадку до кримінальної відповідальності не дійде, але правоохоронці перевіряють походження фальшивки. Затриманий пояснив, що банкноту він скоріш за все отримав у вигляді здачі на ринку при в’їзді у місто. Купюру вилучено та направлено в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС для дослідження.

Джерело: УМВС України у Закарпатській області