Балога пропонує ввести мораторій на купівлю службових автомобілів чиновникам

Лідер Єдиного Центру, народний депутат України Віктор Балога запропонував внести зміни до Закону України «Про деякі заходи щодо економії бюджетних коштів».

Документ передбачає у 2013-2014 роках введення мораторію на фінансування капітального будівництва та капітального ремонту адміністративних будівель та споруд органів державної влади та місцевого самоврядування, а також держпідприємств та установ коштом Державного бюджету або органів місцевого самоврядування.
Політик також пропонує ввести обмеження на державні трати, пов’язані із придбанням літаків, гелікоптерів та автотранспорту. Виключення – спеціалізований та оперативно-рятувальниий транспорт. Однак і його забороняється закріплювати за посадовцями.
Віктор Балога переконаний, що прийняття цього законопроекту дозволить забезпечити суттєву економію державних коштів та надасть можливість направити фінансові ресурси на розв’язання найневідкладніших суспільних проблем, перш за все тих, що пов’язані з подоланням економічної кризи та вирішення гострих соціальних проблем.
Текст законопроекту тут.
Джерело: Єдиний Центр