ДПС у Закарпатській області: кількість перевірок зменшилася на 25%

Підрозділи податкового контролю за січень-березень 2013 року провели 221 документальну перевірку. В минулому році за ці ж три місяці таких перевірок було 293.

Податківцями області проведено 28 документальних планових перевірок юридичних осіб. Всі вони були включені до плану-графіку за результатами ретельного аналізу через ризик несплати податків та зборів або недотримання іншого законодавства, контроль за яким покладено на органи державної податкової служби.

Документальними позаплановими перевірками охоплено 193 підприємства. Така кількість позапланових перевірок зумовлена тим, що підприємства реорганізовуються, припиняють свою діяльність або податківці отримали інформацію про порушення платником податків податкового чи валютного законодавства.

За результатами проведених перевірок підприємствам донараховано понад 12,5 млн. грн., з яких майже 8 млн. грн. вже сплачені до бюджету.

Суттєвого скорочення податкових перевірок платники податків можуть очікувати і в поточному році. Зменшити фіскальний тиск на бізнес планується за допомогою запровадження системи електронних дистанційних перевірок, а також через об’єднання податкового та митного аудиту. На думку фахівців Міністерства доходів та зборів, завдяки запровадженню цих інновацій бізнес матиме змогу приділяти час та увагу своїй основній діяльності, а не спілкуванню з податківцями та митниками.

За матеріалами управління податкового контролю ДПС у Закарпатській області

https://zakarpatpost.net