Міліціонери затримали двох крадійок, які намагалися обікрасти відділення банку в Ужгороді

На пульт централізованої охорони УДСО при УМВС області надійшов сигнал про спрацювання сигналізації з об’єкту, що охороняється. За три хвилини на місце прибув наряд Державної служби охорони.

Донедавна у приміщенні знаходилося банківське відділення. Однак після його закриття керівництво установи довірило охорону приміщення ДСО. На лавиці, поруч з цим банком, міліціонери виявили 52-річну жінку, яка зробила вигляд, наче просто присіла покурити. Правоохоронці почали перевіряти особу жінки і приступили до огляду об’єкту. Ознак проникнення у приміщення не було — двері та вікна були непошкодженими. Аж раптом з горища банку визирнула і сховалася голова іншої жінки.

Про проникнення у приміщення повідомили чергову частину. На місце направлено додатковий наряд ДСО та слідчо-оперативна група Ужгородського МВ. На вимоги вийти з приміщення жінка відмовлялася. Лише через певний час вона усвідомила безвихідність свого положення і вийшла з будинку. Нею виявилася 39-річна ужгородка.

Дві подруги давно пригледілися до банківського приміщення. Наївно думаючи, що за ним ніхто не доглядає, вирішили поживитися чужим майном. Жінки встигли винести телефон та вогнегасник. До виносу підготували кавовий сервіз та машинку для підрахунку грошей. Але оперативне прибуття наряду ДСО не дало їм це зробити.

Як повідомив старший інспектор з особливих доручень організації служби УДСО при УМВС України в Закарпатській області капітан міліції Іван Габовда, з початку року в Україні скоєно 36 протиправних посягань на банківські установи. А цей випадок — третій в Закарпатті.

Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу (викрадення чужого майна). Затриманих опитано та відпущено, повідомили «НЕДІЛІ» в УДСО при УМВС України в Закарпатській області.

http://nedilya.net