На Виноградівщині помирає багато дітей

15 квітня заступник голови районної державної адміністрації Михайло Кочіш провів нараду з питань попередження малюкової смертності.
З даного питання заслухано інформацію від начальника відділу охорони здоров’я районної державної адміністрації Михайла Поличка.

Так, за статичними даними за січень-березень поточного року в районі померло 10 дітей до 1-го року життя, що складає 19,6% при обласному показнику 8,27%.

З 10-ти померлих дітей, 7 – це діти ромської національності. Слід відмітити, що вроджені вади розвитку займають вагоме місце у структурі малюкової смертності.

Підсумовуючи нараду, Михайло Кочіш окреслив ряд питань, які слід вирішувати спільними зусиллями служб для досягнення позитивної динаміки стосовно зниження рівня малюкової смертності. Серед них: пріоритетність профілактичної складової в охороні здоров’я дітей, якість досліджень випадків малюкової смертності та відповідність прийнятих заходів, укомплектованість кадрами закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу дітям, рівень співпраці служб щодо охорони здоров’я дітей, загальна відповідальність за ситуацію.

Джерело: Виноградівська РДА