В Ужгороді найбільша заборгованість по зарплаті та пенсії

У четвер, 18 квітня, під головуванням заступника керівника краю Михайла Поповича відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу.

Станом на 1 квітня 2013 року незадовільною залишається ситуація у окремих містах, зокрема, і в обласному центрі. Так, в Ужгороді з’являються нові підприємства-боржники, у тому числі і комунальної форми власності. Із загального боргу з виплат в області на економічно активних підприємствах (2 986,7 тис. грн. ) – на Ужгород припадає більше третини боргу.

Щодо підприємств-банкрутів, то нині, після візиту на Закарпаття Міністра екології та природних ресурсів Олега Проскурякова, мова йде про відновлення роботи ТОВ «Закарпатполіметали» – Мужієвського золоторудника. Борг із виплат зарплатні на цьому підприємстві-банкруті вже зріс до 4 986,7 тис. грн. У разі, якщо підприємство запрацює – розпочнеться процес виплат боргу.

На важливості погашення заборгованості на підприємствах-банкрутах неодноразово наголошував і Президент України Віктор Янукович під час зустрічей з членами Уряду.

Працівники збанкрутілих підприємств повинні отримати зарплатню у повному обсязі – така позиція і обласної влади.

– У разі, якщо арбітражний керуючий на підприємствах банкрутах працює неефективно, немає результату і борги так і залишаються – ми будемо пропонувати звільняти таких керуючих. Потрібно докладати максимум зусиль, щоб люди отримували свої зарплати, пенсії, виплати вчасно, – наголосив Михайло Попович.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА