Закарпатський інститут післядипломної освіти презентував своє оснащення

У рамках впровадження проекту «Відкритий світ» у Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти представники проекту для слухачів курсів презентували традиційне оснащення шкільних кабінетів, яке включає в себе весь набір демонстраційно-лабораторного обладнання з природничо-наукових дисциплін: фізика, хімія, біологія тощо.

Даний вид навчально-лабораторного обладнання не так широко розповсюджений в порівнянні з традиційним обладнанням. При цьому, в усьому світі подібне обладнання вже широко застосовується.
Одним із ключових факторів успіху даної продукції є те, що в епоху цифрових технологій тільки сучасні методи досліджень можуть відродити інтерес учнів до таких дисциплін як фізика, хімія, біологія.Да
ий напрямок є дуже перспективним, тому що навчально-лабораторне обладнання загального призначення протягом останніх років, як правило, поставлялося, то електронні лабораторії є продуктом повністю інноваційним для освітніх установ. До того ж, електронні лабораторії цілком поєднуються з навчально-лабораторним обладнанням загального призначення.

Забезпечення рівної можливості доступу школярів до якісних навчальних програм незалежно від місця проживання, підвищення якісного освітнього рівня, створення платформи для ефективного доступу населення до інформації та ІКТ буде можливим за умов запровадження подібних інтелектуальних продуктів в навчальних закладах, зазначали учасники зустрічі у процесі обговорення.

Джерело: Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти