Мукачівський “Первоцвіт” прибирав територію Шипки

В рамках Всеукраїнського суботника та Дня довкілля 18 квітня 2013 року на території містечка «Шипка» відбулися заходи, проведені педагогами та учнями навчально – виховного комплексу «Первоцвіт».

По закінченню уроків всі учні та педагоги зібралися біля школи на урочисту лінійку, на яку підготували плакати із тематикою – охорона довкілля та чистота нашого містечка. Після проведеного інструктажу про правила поведінки та при роботі із інвентарем усі дружно відправилися в містечко, де напередодні ініціативною групою вже була розподілена територія для кожного із учасників акції. Діти та педагогічні працівники поділилися на групи, кожен біля свого будинку наводив лад: збирали папірці, пластикові пляшки, різні викинуті речі та все відправляли у сміттєві мішки, та виносили на смітник.

Учні 1- 4 класів разом зі своїми класними керівниками прибрали дитячий майданчик, а учні 8-9 класу згребли та винесли листя, яке після зими лежало на майданчику та поблизу нього. Дівчатка 8 класу привели до порядку клумби біля обеліску Слави, яка знаходиться при в’їзді у містечко. По закінченню прибирання діти розійшлися по домівках, де на кожному своєму під’їзді (на дошці оголошень) прикріпили листівки із закликом до чистоти, а плакати прикріпили посеред містечка.

«Чистота – запорука здоров’я», – вчить народна мудрість. Вчені стверджують: тривалість життя прямо залежить від середовища, в якому ви живете. Кожному з нас під силу зробити своє містечко чистішим, не докладаючи великих зусиль. Ми не схвалюємо вчинки тих, хто смітить у під’їздах та на вулиці.

Дуже приємно, що після акції до нас приєдналися всі працівники ЗЦРС та деякі жителі містечка, які взялися за граблі, сокири та вичищали захаращені місця.

Джерело: НВК “Первоцвіт”