Понад 4 тисячі закарпатців задекларували свої доходи

ДПС у Закарпатській області нагадує громадянам про необхідність задекларувати свої доходи, отримані протягом 2012 року. Часу для подання декларації про майновий стан та доходи залишилося 10 днів – до 1 травня 2013 року.

Понад 65% поданих декларацій – це декларації на отримання права на податкову знижку. Таких декларацій до податкових інспекцій надійшло трохи більше 2800. Продаж нерухомого і рухомого майна, дохід від інвестицій, успадковане і отримане в дарунок майно, іноземні доходи, дохід незалежної професійної діяльності задекларували понад 1000 закарпатців.

Для зручності громадян з цього року запроваджено новий сервіс, який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

Жителі Закарпаття також можуть скористатися послугами пошти, але варто пам’ятати, що декларацію поштовим відправленням слід надсилати не пізніше 20 квітня 2013 року.

У разі виникнення будь-яких запитань щодо декларування платники податків можуть звернутися за роз’ясненням безпосередньо до податкових інспекцій та сервісних центрів, які на період кампанії декларування працюють у посиленому режимі.

Всю інформацію про порядок декларування доходів можна отримати на веб-порталі ДПСУ та субсайті ДПС у Закарпатській області у розділі «Декларування громадянами майнового стану і доходів».

Відділ взаємодії зі та громадськістю ДПС у Закарпатській області

https://zakarpatpost.net