Незаконна заощадливість на кордоні призвела до вилучення мікроавтобуса за 130 тисяч гривень

Інспектори Чопської митниці Міндоходів України склали протокол відносно нашого співвітчизника, який удвічі занизив митну вартість на мікроавтобус марки «VOLKSWAGEN TRANSPORTER» з метою уникнення значно більшої сплати митних зборів та податків за розмитнення.

Проходячи митний контроль у пункті пропуску «Ужгород», 36-річний водій пред’явив інспекторам документи на мікроавтобус зі словацькими реєстраційними номерними знаками, якого він завозив до України. Згідно офіційних паперів продавцем транспортного засобу зазначалася словацька фірма, а покупцем – цей громадянин. Також вказана і вартість проданого мікроавтобуса – 5600 Євро.

Але під час перевірки щодо законності переміщення через українсько-словацький кордон зазначеного транспортного засобу, митники вирішили звірити автентичність пакетів документів, які подавались українцем до митного контролю та оформлення на словацькому митному посту “Вишнє Нємецьке”. Від колег-сусідів надійшла попередня інформація про суттєві розбіжності у документах. Через деякий час в офіційній відповіді словацького митного органу зазначалося, що придбала даний мікроавтобус чернівчанка за ціною у 12300 Євро. Тож різниця у сплаті митних зборів та податків за розмитнення сягає 2144 Євро.

Таким чином, незаконна заощадливість обійшлася водієві складенням протоколу за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України.

Тепер долю вилученого мікроавтобуса, вартістю 130 тисяч гривень, вирішуватиме суд. Зазначимо також, що такі протиправні дії тягнуть за собою застосування штрафних санкцій у розмірі не менше 100 відсотків від вартості предмета правопорушення та його конфіскацію.

Прес-служба Чопської митниці

https://zakarpatpost.net