В Іршаві на вокзалі затримали свалявця з міні-нарколабораторією

Післяобідньої пори працівники Іршавського райвідділу міліції спільно з правоохоронцями з обласного управління проводили рейд у райцентрі.

На автовокзалі правоохоронці звернули увагу на чоловіка, який курив у громадському місці. Коли порушника, яким виявився 35-річний житель Свалявського району, працівники міліції доставили для складання адмінпротоколу до райвідділу, то під час огляду його особистих речей виявили у поліетиленовому пакеті скляну колбу, картонну коробку з порошкоподібною речовиною, скляну банку з прозорою речовиною, одноразові медичні шприци з речовиною, схожою на кристалізований йод та білою порошкоподібною речовиною, медичну одноразову систему для переливання кровозамінників та інфузійних розчинів, картонну коробку з-під сірників, у якій знаходилась речовина, схожа на червоний фосфор.

Затриманий чоловік пояснив, що це все він використовував неподалік с.Собатино Іршавського району біля тамтешніх ставків для приготування кустарним способом психотропної речовини метамфетамін. А готував він «наркоту» для себе, оскільки інколи у нього буває пригнічений стан, й тоді хочеться відчути себе під «кайфом», забутися, покращити настрій…

За даним фактом Іршавським райвідділом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.313 Кримінального кодексу України. Нагадаємо любителям «покайфувати», що за зберігання обладнання для виготовлення наркотичних засобів передбачено покарання у вигляді штрафу від п′ятдесяти до двохсот неоподаткованих доходів громадян, або обмеження волі на строк до трьох років.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС