Закарпатець намагався вкрасти металобрухт на Вінничині

Працівники Липовецького районного відділу міліції затримали чоловіка, який намагався здати на металобрухт цепи та металеві огорожі, викрадені з місцевого кладовища.

Близько восьмої години ранку працівники міліції зупинили підозрілого чоловіка, який на велосипеді у мішку перевозив якісь речі. Оглянувши його, правоохоронці виявили, що у мішку були металеві частини огорож та ланцюгів, схожих на ті, які використовують на кладовищах. За словами чоловіка, він знайшов мішок з металом біля дороги й вирішив перевезти його додому. Як виявилось 33-річний безробітний чоловік родом із Закарпатської області на даний час проживав у смт. Липовець у своєї співмешканки.

В ході проведених пошукових заходів працівники райвідділу міліції виявили, що на місцевому кладовищі більше ніж біля п’яти могил знято металеві огорожі та ланцюги. Це стало приводом для огляду домогосподарства раніше затриманого 33-річного чоловіка, під час якого в підвальному приміщенні виявлено металеві вироби, а також інструменти, за допомогою яких підозрюваний їх знімав.

Лише після виявлення міліціонерами доказів скоєння злочину, чоловік зізнався, що знятий на кладовищі метал хотів здати на металобрухт та у такий спосіб заробити на життя.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ст. 297 КК України (наруга над могилою). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Джерело: УМВС України у Вінницькій області