Чопські митники зафіксували 5 порушень із заниження митної вартості на автомобілі

З початку року інспектори Чопської митниці Міндоходів України зафіксували 5 порушень митного законодавства, пов’язаних із заниженням митної вартості транспортних засобів з метою уникнення більшої сплати зборів і податків при їх розмитненні.

 

Так, нещодавно в черговий раз чопські митники задокументували на українсько-словацькому кордоні порушення з боку азербайджанця, який хотів розмитнити свій мікроавтобус марки “Renault Master” за заниженою у три рази митною вартістю.

Повертаючись з Євросоюзу пізно вночі, 44-річний громадянин України (виходець з Республіки Азербайджан) у зоні митного контролю міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород» надав інспекторам документи на мікроавтобус, якого він завозив до України на транзитних реєстраційних номерних знаках Нідерландів. У власноруч заповненій декларації, водій вказав вартість мікроавтобуса – 1700 Євро. Звичайно, така символічна ціна «буса» насторожила митників, та й у фактурі була відсутня печатка словацького митного органу.

Не гаючи часу, митники вирішили звірити автентичність пакетів документів, які оформлялися чоловіком на словацькій стороні у п/п “Вишнє Нємецьке”, аби упевнитися у законності переміщення зазначеного транспортного засобу. Невдовзі, словацькі колеги надали українським ксерокопії фактури та електронну копію європейської експертної декларації, в яких зазначено, що даний громадянин придбав мікроавтобус у нідерландської фірми за ціною 4900 Євро.

Таким чином, незаконна заощадливість обійшлася водієві складенням протоколу за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України.
Долю вилученого мікроавтобуса, вартість якого з урахуванням сплати всіх необхідних зборів та податків – майже 70 тисяч гривень, вирішуватиме суд.

Нагадаємо, що такі протиправні дії до порушників застосовуються штрафні санкції у розмірі не менше 100 відсотків від вартості предмета правопорушення та його конфіскацію, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

https://zakarpatpost.net