З українських доріг можуть зникнути даішники – їх замінять камерами

Міністерство внутрішніх справ боротиметься із хабарництвом радикальними методами. Інспекторів ДАІ планують замінити “автоматизованими системами контролю безпеки на дорогах”. 

У МВС серйозно працюють над нововведенням Після новини про можливе суттєве підвищення штрафів МВС здивувала водіїв черговими новаціями, повідомляє ТСН.

У середу, 24 квітня, у міністерстві заявили, що незабаром з українських доріг можуть зникнути даішники. Їх замінять так звані “автоматизовані системи контролю безпеки на дорогах”. Про це розповів керівник центру безпеки дорожнього руху при МВС Сергій Будник, говорячи про боротьбу з хабарництвом серед даішників. “Дуже серйозно працюємо над тим, щоб виключати суб’єктивний фактор… передбачено розроблення законопроекту щодо автоматичного введення фіксації дорожнього руху”, – зазначив Будник. Нагадаємо, МВС запропонувало Раді підвищити українським водіям штрафи. Зокрема, найбільше зросте штраф за не пристебнутий ремінь безпеки: з 51-85 грн до 170-340 грн, а також за “невиконання вимог посадових осіб МВС” – до 1020 грн для звичайних водіїв і до 1700 грн для посадових осіб. За незаконне тонування планують штрафувати на 680 гривень.
www.unian.ua