«Собачий» рекет… по-мукачівськи

У Мукачеві двоє вимагачів, погрожуючи, що нацькують бійцівських собак, відібрали у 16-річного хлопця дорогий мобільний телефон.

Але, завдяки вчасному повідомленню про скоєне у міліцію, зловмисники були затримані “за гарячими слідами”.

До міліції звернулась мукачівка, мати постраждалого хлопця, яка повідомила, що серед білого дня на її сина та його друга напали невідомі.

Правоохоронцям хлопчина в деталях розповів, що після закінчення уроків він з своїм другом, що навчається в одній школі, йшли додому. По дорозі зустріли двох хлопців з бійцівськими собаками. Ті зупинили підлітків, поцікавилися, чи мають ті гроші? Школярі чесно зізналися, що мають 10 гривень.

Зухвальців така мізерна сума не влаштувала, тож вони зажадали в хлопців їх мобільні телефони. В одного забрали дорогий Samsung Galaxy Nexus, а в іншого був дешевий, який їм не знадобився. З нього вони лиш викинули сім-картку, аби жертви не змогли зателефонувати в міліцію. На завершення пригрозили: мовляв, якщо комусь про це розкажете – ми вас “вирахуємо”…

Справою про пограбування школярів керівництво Мукачівського міськвідділу доручило зайнятися досвідченим розшуковикам Івану Кохану та Володимиру Кочетову.

В ході оперативно-розшукових заходів міліціонери протягом кількох годин вийшли на слід грабіжників. Ними виявились двоє мукачівців: одному з них 19, а іншому – 17 років. Як зізналися самі затримані, злочин вони спланували спонтанно. Вигулюючи вулицею своїх бійцівських собак породи піт-буль, вони запримітили двох хлопчаків, і у старшого грабіжника виникла думка «потрясти» школярів, пригрозивши нацькувати на них своїх лютих собак…

Речовий доказ–мобільний телефон Samsung Galaxy вилучено, стосовно грабіжників розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального Кодексу України («Грабіж»). За свої дії юні зловмисники можуть отримати до шести років позбавлення волі.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС

https://zakarpatpost.net