З чиєї вини від ураження електричним струмом загинув молодий ужгородець

Прокуратура міста Ужгорода контролює хід розслідування за фактом незаконного проникнення у приміщення котельні та загибелі ужгородця внаслідок ураження струмом.

Нещасний випадок трапився 23 квітня у приміщенні котельні «Південної» в обласному центрі і призвів до загибелі людини.

Після ураження електричним струмом у приміщенні на території колишньої міської котельні, громадянина Г. було госпіталізовано до міської клінічної лікарні. Відтак, 26 квітня він помер.

Заступник прокурора міста Сергій Вовканич зауважив: «За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Прокуратура контролює його розслідування випадку, а висновки комісії буде приєднано до матеріалів кримінального провадження».

Нагадаємо, що 23 квітня до Ужгородського МВ УМВС області надійшло повідомлення про те, що до приймального відділення міської клінічної лікарні було доставлено жителя Ужгорода з тілесними ушкодженнями у вигляді опіків тіла. За попередньою версією управління Держгірпромнагляду області, до Ужгородського міського району електромереж надійшло повідомлення про несанкціоноване проникнення в розподільчу установку-10 (Ру-10) що на території вже недіючої ужгородської котельні «Південна». Існувала можливість того, що випадок пов’язаний з виробництвом, проте було встановлено, що постраждалий не був працівником ПАТ «Закарпаттяобленерго».

За попередньою інформацією, громадянин Г., зламавши замок і двері, проник у приміщення недіючої котельні задля крадіжки кольорових металів. Чоловік наблизився до кабельної воронки 10 кВ і був уражений електродугою.

Наразі прокуратура Ужгорода контролює розслідування за фактом смерті та незаконного проникнення у приміщення котельні. У ході даного розслідування буде також встановлено причини, внаслідок яких проникнення у цю котельню стало можливим.

https://zakarpatpost.net