На митному посту «Лужанка» затримали «Лексус»-двійник, вартістю майже 660 тисяч гривень

Чопські інспектори митного поста «Лужанка» Чопської митниці задокументували порушення митного законодавства із ввезення в Україну престижного автомобіля марки «Лексус», 2012 року випуску, вартістю 659874,90 гривень. У разі визнання судом порушника винним, йому доведеться сплатити штраф у розмірі повної вартості конфіскованої автівки. 

33-річний закарпатець, повертаючись зі Словаччини через Угорщину до Києва, під час митного контролю в «зеленому коридорі» надав інспекторам документи, що підтверджують його право користування легковиком марки «LEXUS RX450h», та свідоцтво про його реєстрацію, де власником зазначалася мешканка української столиці.

Однак, у митників та прикордонників виникли сумніви щодо ідентичності номера кузова автомобіля та документів, було прийнято рішення  залучити експерта з науково-дослідного криміналістичного експертного Центру при УМВС в Закарпатській області для проведення експертного дослідження номерного позначення кузова автомобіля.

За висновком спеціаліста, номерне позначення кузова нанесено на окрему пластину та вварено в кузов автомобіля, зашпакльоване і пофарбовано. Встановити першопочатковий номер кузова не можливо через механічне його видалення. Наразі перевіряється автентичність техпаспорта та ключі, які за попередньою інформацією митників, теж підроблені.

 

 

 

 

 

 

 

За словами мукачівця, який тимчасово не працює, елітну іномарку-гібрида (на половину бензин і електромотор) зі шкіряним салоном, пробіг якої всього 20 тисяч км, йому передали разом з ключами та документами на стоянці в Братіславі (Словаччина) та попросили перевезти до України.

Тож, за незаконне переміщення через митний кордон України іномарки, відносно громадянина України складено протокол за ст.483 ч.1. Митного кодексу України про порушення митних правил. Тепер «Лексус»-двійник до рішення суду «прикрашатиме» штраф-майданчик Чопської митниці.

До речі, з отриманих офіційних матеріалів з Інтерполу цей престижний автомобіль був викрадений у Німеччині, повідомили «НЕДІЛІ» у прес-службі Чопської митниці Міндоходів України.

http://nedilya.net