Губернатор Закарпаття та прем’єр Угорщини зустрілися у пункті «Лужанка-Берегшурань»

Високопосадовець приїхав на Закарпаття з неофіційним одноденним візитом. Головна мета – відвідання Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ у Берегові та підписання угоди про підтримку вишу.
Перший пункт програми візиту Віктора Орбана – зустріч з головою Закарпатської облдержадміністрації Олександром Ледидою відбулась на українській стороні КПП «Лужанка-Берегшурань». Нагадаємо, наприкінці березня посадовці мали можливість поспілкуватися в Угорщині – очільник області брав участь у візиті Прем’єр-міністра України Миколи Азарова до Будапешта. Відтак, під час сьогоднішнього неформального спілкування продовжили обговорення актуальної для Закарпаття теми розбудови прикордонної інфраструктури.

Українську сторону представили також заступники голови обласної адміністрації Володимир Приходько та Антон Громовий, перший заступник голови облради Володимир Закурений, голова Берегівської РДА Володимир Гулянич, начальник Чопської митниці Олександр Похилько та керівник Мукачівського прикордонного загону Олександр Назаренко. Від угорської сторони були присутніми Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Мігай Баєр, Генконсул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі, Генконсул Угорщини у м. Берегово Іштван Товт, представник Міністерства юстиції та державного управління Угорщини Каталін Любка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Угорська сторона вкотре підтвердила наміри спільної роботи над покращенням інфраструктури переходів, а також щодо продовження об’їзної дороги Берегова, об’єднання її з автобаном у напрямку прикордонного Берегшурань в Угорщині. Віктор Орбан поцікавився станом угорсько-українських пунктів пропуску та дав високу оцінку інфраструктурі та рівню обслуговування на КПП «Лужанка-Берегшурань».

Наприкінці зустрічі очільник області вручив Віктору Орбану листа подяки від Закарпатської обласної державної адміністрації, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-центрі ОДА.

По завершенню зустрічі, у коментарі для журналістів Олександр Ледида наголосив:

– Приватна поїздка посадовця такого високого рангу як Прем’єр-міністр на Закарпаття свідчить: угорська сторона «за» подальший розвиток співпраці з нашою державою. А те, що Віктор Орбан приїхав, аби підтримати місцевий інститут, доводить особливе ставлення і до Закарпаття. Під час розмови високопосадовець вкотре наголосив: Угорщина підтримує євроінтеграційні прагнення України.

http://nedilya.net