В Ужгороді визначили найкращі писанкові дерева

Дерев’яні, паперові, металеві, прикрашені бісером, крупами, візерунками – тисячі писанок та крашанок сьогодні прикрасили центр Ужгорода. Виконані за всіма можливими унікальними техніками, свої великодні дерева сюди привезли 54 команди з кожного району Закарпаття.

На кованих гілочках кожного металевого дерева, висотою майже у людський зріст, розмістили від ста до трьохсот самобутніх Великодніх яєць. Кожне – ручної роботи, усі учасники команд – у традиційних вишиванках.

Дванадцятирічна Оксана розповіла: писанки для конкурсу виготовляла вперше, а такого різноманіття писанок не бачила ще ніколи в житті:

– Це просто неймовірно! Я знала, що писанкових дерев буде багато, але такого не очікувала. Мої писанки розмальовані вручну традиційними візерунками, а ось ці – викладені гречкою та пшоном. Виготовлення кожного такого яєчка займає не менше двох годин.

54 писанкових дерева розташували по периметру площі Народної в Ужгороді. По центру – писанка найбільша. Величезне кількаметрове яйце, розмальоване у блакитно-жовтих кольорах.

Переможців конкурсу нагородили цінними подарунками, грошовими преміями та відзнаками обласної адміністрації.

Отже, заохочувальними призами та грамотами нагороджено команди Ужгорода та Мукачева, а також Мукачівської та Ужгородської спеціалізованих шкіл-інтернатів, та Ужгородського професійного ліцею і Мукачівського професійного ліцею сфери послуг.

Призерів конкурсу на найкраще писанкове дерево визначали у трьох номінаціях: серед команд міст та районів, закладів обласного підпорядкування та професійно-технічних навчальних закладів.

Відтак, 3 місце посіли:

– Команда Тячівського району;
– Обласний Палац дітей та юнацтва;
– Ужгородське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування.

Володарями призів за 2 місце стали:

– Команда Перечинського району;
– Хустська спеціалізована школа-інтернат І-ІІ ст.;
– Тячівський професійний ліцей.

А переможцями конкурсу, – володарями 1 місця, – названо:

– Команду Хустського району;
– Закарпатський центр науково-технічної творчості учнівської молоді;
– Міжгірський професійний ліцей.

Джерело: За матеріалами прес-центру Закарпатської ОДА