Школярку, яка втекла з дому, розшукували 3 тижні

Ця 17-річна школярка, жителька села Верхній Коропець Мукачівського району, вже не вперше втікає з дому. Надто вже кортить юнці розпочати доросле життя в Ужгороді…

Ще першого квітня в Мукачівський міськвідділ міліції звернулася мати зниклої школярки, яка повідомила про те, що того дня зранку її неповнолітня дочка пішла з дому й не повернулась. На телефонні дзвінки матері дівчина не відповідала, бо свій мобільний залишила вдома.

До розшуку зниклої було залучено засоби масової інформації. Міліція розвішала в Мукачеві у громадських місцях, на вокзалі, у транспорті інформаційні плакати з фотографією школярки. Загалом юну втікачку розшукували протягом трьох тижнів. І от нарешті днями працівники відділення кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міськвідділу виявили зниклу безвісти дівчину на торговельному ринку в Ужгороді.

Неповнолітня втікачка розповіла, що не бажає повертатися додому в своє село, бо в Ужгороді її чекають великі перспективи… Вона запевнила, що хоче жити дорослим самостійним життям без допомоги батьків.

Працівники міліції провели з школяркою профілактичну бесіду, пояснивши, наскільки може бути небезпечним її перебування у чужому місті. Після цього мукачівські правоохоронці повернули дівчину додому.

Джерело: Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС