Пасха Христова в кафедральному соборі Мукачева

В день Світлого Христового Воскресіння Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив святкове Пасхальне богослужіння в кафедральному соборі на честь Почаївської ікони Божої Матері в Мукачеві.

По завершенні уставної полуношниці свята Плащаниця із зображенням погребенного Христа Життєдавця була перенесена з храму на Святий Престол, після чого розпочався пасхальний хресний хід довкола собору.

Після возгласа архієрея духовенство разом з вірниками заспівали торжественний тропарь Воскресінню Христовому.

З великим торжеством та духовним піднесенням звершилися пасхальна заутреня, безпосередньо після якої розпочалася святкова літургія, в якій хор кафедрального собору вторив вічно живі піснеспіви Святої Пасхи.

По завершенні святкового богослужіння архієрей з духовенством звершили чин освячення пасок.

 

 

 

 

 

 

Тисячі людей заповнили храм, соборну площу та на сотні метрів від кафедрального собору очікували освячення пасхальних кошиків.

Понад годину архієрей та духовенство, вітаючи своїх вірників з Великоднем, окропляли святою водою паски та присутніх.

Після освячення пасок владика Феодор ще раз і ще раз привітав свою багаточисельну паству та всіх жителів краю зі святом Воскресіння Христового.

У своєму вітальному слові архіпастир привітав духовенство, представників влади, усіх присутніх та всіх краян із днем світлого Христового Воскресіння. Милістю Божою в кафедральний собор міста Мукачево був привезений благодатний вогонь із святого града Єрусалима, яким владика благословив усіх вірників.

http://www.m-eparchy.org.ua