Закарпаття: ДАІ приділятиме більше уваги пішоходам та мотоциклістам

З 6 по 12 травня, за рішенням ООН у світі проходить Другий глобальний тиждень безпеки.

Даний захід має на меті насамперед привернути увагу суспільства до необхідності забезпечення безпеки руху пішоходів. В Україні, в рамках Глобального тижня, також планується проведення низки заходів спрямованих на захист цієї категорії учасників дорожнього руху.

Так, і на території Закарпатської області проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Пішохід». Інспектори ДАІ приділяють більше уваги пішоходам – порушникам, а також проводять бесіди з водіями, які не надають переваги в русі пішоходам.

Ще одна профілактична акція «Мотоцикліст» покликана нагадати водіям мототранспорту про безумовне дотримання ними Правил дорожнього руху. З настанням весняно-літнього періоду на наших дорогах стає більше двоколісних транспортних засобів. За статистикою, в цей період,  спостерігається зростання кількості дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мотоциклів, мопедів та скутерів. Деякі власники двоколісної техніки, сідаючи за кермо, на жаль, нехтують елементарними правилами дорожньої безпеки – перевищують швидкість, не дотримуються рядності, виїжджають на зустрічну смугу, не пропускають пішоходів. Тож необхідно, щоб водії мототранспорту усвідомлювали – вони є учасниками дорожнього руху, й мають як права, так і обов’язки.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області

 

www.mukachevo.net