Приховані патрони до вогнепальної зброї та мікроавтобус з тайником потрапили на склад Чопської митниці

Чопські митники Міндоходів України завадили двом нашим співвітчизникам незаконно завезти із-за кордону моторні двигуни, без сплати податків і зборів, та 50 прихованих набоїв до мисливської вогнепальної зброї.

У першому випадку, перетинаючи українсько-угорський кордон пізно вночі, 33-річний водій вантажопасажирського мікроавтобуса у пункті пропуску «Тиса» розраховував, мабуть, на стомленість і неуважність чопських інспекторів при проходженні митного контролю. Задекларувавши незначну суму валюти та дизельний двигун до автомобіля «Volkwagen» (б/у), чоловік «забув» вказати прихоплені з Італії ще два двигуни марок «Suzuki» та “Yamaha” (б/у), які заздалегідь приховав між пасажирським та вантажним відсіком. Митники миттю виявили спеціально виготовлений тайник у пасажирському відсіку мікроавтобуса, встановлений штучною перегородкою з ДСП та обшитий тканиною.

Тож, за порушення митних правил відносно українця складено протокол за ст. 483 ч.1 Митного кодексу України. Обидва двигуни для човнів, вартість яких визначать товарознавчі експерти, та мікроавтобус ціною майже 160 тис.грн., що використовувався для переміщення прихованого товару, вилучені на склад митниці до рішення суду.

У другому випадку, 42-річний чернігівчанин також повертався з Італії через Угорщину додому, у пункті пропуску «Лужанка» припаркував свій автомобіль марки «Daimlerchrysler GL 320 CDI 4 Matic» у «зеленому коридорі», тим самим декларуючи чесні наміри перетнути кордон. Проте митники вивели легковик в «червоний коридор» на оглядовий майданчик, аби пересвідчитися у правомірному перетині даного громадянина.

Невдовзі, вивантаживши з багажного відсіку особисті речі водія та піднявши кришку нижньої частини, де знаходиться запасне колесо, інспектори виявили дві фабричні упаковки з 25 набоями до мисливської нарізної вогнепальної зброї італійського виробництва, торгівельних марок «RC 3» та «PL 32» (12 калібру). При перетині кордону українець не мав при собі жодних дозвільних документів на переміщення набоїв.

Таким чином, за перевезення у незаконний спосіб 50 одиниць заряджених патронів для гладкоствольних мисливських рушниць, які є обмежені до переміщення через митний кордон України, відносно водія складено протокол за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України. Приховані набої без дозвільних документів правоохоронних органів вилучені до рішення суду.

http://chop-customs.gov.ua