На дні ужгородського кар’єра виявили цілий арсенал

Небезпечну знахідку виявив ужгородський фрі-дайвер.

Дно ужгородського кар’єра всіяне вибухонебезпечними предметами. Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, 29 квітня у цьому ж кар’єрі ужгородський фрі-дайвер знайшов гранату Ф-1, яку наступного дня було вилучено і знешкоджено. Сьогодні ж закарпатські рятувальники повідомили про виявлені в цій водоймі 8 травня 4 постріли гранатометні ПГ-9С.

За повідомленням свідка, двигуни зі стабілізаторами до цих ракет було виявлено в іншій частині кар’єра.

Як з’ясувало Закарпаття онлайн, йдеться про сучасні 73-міліметрові постріли динамо-реактивного типу з кумулятивною протитанковою гранатою, призначені для ураження броньованих цілей, знищення живої сили і вогневих засобів противника на дальностях до 1300 м. Стрільба ними ведеться з 73-міліметрових станкових гранатометів.

Торік на дні цієї водойми, що є найпопулярнішим водним місцем відпочинку ужгородців, було виявлено патрони від автомата Калашникова калібра  5,45 мм.

Виявлен зброя є, по-суті, сучасною (з абсолютно чітким маркуванням) і небезпечною, однак правоохоронці досі не повідомили про початок відповідного розслідуваня, а прокуратура – про контроль над ним.

Закарпаття онлайн