Ужгород може потрапити до Книги рекордів Гіннеса

22 грудня в приміщенні (при чому, підвальному!) Інституту економіки (колишнього економічного факультету) Ужгородського національного університету відбудеться турнір з петанку (гри французького походження) під назвою «ПетЯнкіда», присвячений Петру Гойсу — президенту Федерації петанку України. Організаторами заходу є кафедра туризму УжНУ.

«Перед нами було поставлене завдання створити турнір, який би чимось відрізнявся від інших. Не так давно в Польщі змагання з петанку були занесені навіть до Книги рекодів Гіннеса. Його особливість полягала в тому, що турнір відбувався в соляній шахті на глибині 600 метрів.

Досвід поляків з шахтами ми поки повторювати не збираємося, проте наші змагання з петанку ми теж будемо проводити в різних незвичайних місцях, адже нашою метою є теж встановлення рекорду Гіннеса», — розповів один із співорганізаторів турніру Микола Цибуляк.

На разі організатори кубку сподіваються, що змагання з петанку в Ужгороді на кубок Петра Гойса будуть проводитися регулярно й надалі, і з кожним роком приваблюватимуть все нових учасників.

«ПетЯнкіада» — перший турнір з петанку в Україні, який проводитиметься в приміщенні. До того гра з петанку відбувалася виключно на відкритому повітрі, адже в Україні поки що немає жодного критого майданчика, обладнаного для гри в петанку.

На турнірі також проводитиметься виставка картин, виготовлених у незвичайному стилі мецо-тинто студентки кафедри туризму Єви Кучінко.

Джерело: Сайт УжНУ