Держгірпромнагляд перевірив сільськогосподарство

Фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області провели планові перевірки суб’єктів господарювання агропромислового комплексу щодо дотримання вимог безпеки під час підготовки та проведення весняно-польових робіт.

В цілому, як розповів начальник державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці теруправління Сергій ПЕТЬОВКА, переважна більшість керівників сільськогосподарських підприємств з розумінням ставляться до організації безпечного виконання весняно-польових робіт. Разом з тим державними інспекторами Держгірпромнагляду було виявлено й цілий ряд суттєвих порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Серед головних – допуск до експлуатації не належним чином обладнаної захисним спорядженням сільськогосподарської техніки; використання причіпних і навісних агрегатів без світлової сигналізації, страхувальних ланцюгів і гальм; незадовільний стан зберігання та використання пестицидів, інших отрутохімікатів; незабезпечення робітників у повному обсязі спецодягом і спецвзуттям, іншими засобами індивідуального захисту тощо.

За наслідками перевірок видані обов’язкові для виконання приписи, порушників законодавства з охорони праці притягнуто до адміністративної відповідальності.

Джерело: Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області