На закарпатській річці Боржава здійснено монтаж греблі

З метою забезпечення збереження та охорони місць природного відтворення риби та інших водних біоресурсів в період весняного 2013 року нересту риби, з 5 квітня по 25 травня, на водних об’єктах області заборонено ведення будь-якої господарської діяльності.

В зв’язку з раннім значним і різким потеплінням виникла загроза початку процесів застою та цвітіння води в каналі Верке, зменшення розчинного кисню у воді та негативного впливу на збереження та відтворення водних живих організмів в каналі.

Через те Берегівське МУВГ звернулося до Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Закарпатській області погодити встановлення греблі на річці Боржава в селі Боржава раніше закінчення терміну заборони. Погодження було отримано і 13 травня працівниками управління було виконано роботи по монтажу греблі на річці та здійснено запуск води в канал Верке через шлюз-регулятор в правосторонній дамбі Боржави.

Таким чином, запуск води з річки Боржава в канал Верке надасть можливість поліпшити екологічний стан Берегівської меліоративної системи на території Берегівського та Ужгородського районів.

Джерело: Берегівське МУВГ