На Закарпатті створили найдовший в Україні колектвний блог

Закарпаття має можливість отримати новий рекорд для книги рекордів області. Сьогодні Ужгородський прес-клуб запустив Найдовший закарпатський блог. Про цікаву ідею та її втілення йшлося на засіданні прес-клубу.

«Цю акцію ми розпочинаємо у межах нашого більшого проекту для блогерів, який стартував минулого року за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, – розповіла Ірина Бреза, голова Ужгородського преc-клубу. – Тим самим ми хочемо популяризувати блоггінг та закликаємо висловлювати власні думки в онлайн-середовищі так, щоб їх почули. Найдовший блог має вигляд блогоестафети, яку підтримуватимуть всі, хто бажає стати учасником рекордної акції. Пишіть про емоції, факти, враження, про те, що хвилює, дивує, бентежить і вражає.».

Акція має на меті показати можливості об’єднання блогерів. А також популяризувати цей сучасний вид фіксування подій та висловлення власної думки. Діятиме Найдовший закарпатський блог на інформаційному сайті Ужгородського прес-клубу.

За словами Ірини Брези, визначено загальну тему «Закарпаття. Про головне». Варіантів назви було кілька, але зупинились на тій, що багатьох може об’єднати. Триватиме акція до 16 червня. Опісля найактивніших учасників акції відзначать спеціальними призами. Підрахують не тільки кількість учасників (їх прогнозують більше сотні), але і реальну довжину у «знаках».

Ужгородський прес-клуб запрошує усіх, хто бажає взяти участь у рекорді, надсилати повідомлення на адресу прес-клубу . Стати учасниками можуть не тільки окремі дописувачі, але й організації, які зареєструються як блогери.

«Кафедра туризму завжди підтримує такі цікаві акції. Найдовший закарпатський блог точно увійде до Книги рекордів Закарпаття. Наразі маємо шість нових рекордів за останній період, – каже Федір Шандор, завідувач кафедри туризму УжНУ. – Це хороша ініціатива, яка може популяризувати Закарпаття і поширювати про нього інформацію. До акції приєднаються студенти УжНУ, наприклад, студенти кафедри туризму мають чимало цікавих ідей, які можуть подавати саме у вигляді блогу». За словами Федора Шандора, ідея є корисною не тільки з точки зору встановлення рекорду, а і як джерело інформації.

Крім того Ужгородський прес-клуб оголосив про конкурс для блогерів «Найкращий закарпатський блогер”. «Традиційно ми визначаємо найкращого блогера у Рейтингу прес-клубу наприкінці року, – прокоментувала Ірина Бреза. – Але тепер ми виокремили цю номінацію. І оголосимо переможців вже за місця. Закликаємо закарпатців надсилати посилання на тих блогерів, яких вони читають. А тих, хто веде блоги, надсилати заявки на адресу прес-клубу (лінк на власний блог)».

Визначатиме блогерів у 3-ьох номінаціях журі за кількома критеріями у таких номінаціях:

Найактивніший блогер

Найцікавіший блогер

Найвпливовіший блогер

Ужгородський прес-клуб чекає заявки від тих, хто бажає приєднатися до проекту за адресою. Сюди ж можна надсилати інформацію на конкурс «Найкращий закарпатський блогер”.

Джерело:  Ужгородський прес-клуб реформ