Стискання кулаків пожвавлює пам’ять

Читайте у новому номері газети «ПОРАДИ»

Легенева трава

Легенева трава – це одна з розповсюджених назв медунки м’якенької. Для лікувальних цілей використовують усю надземну частину рослини, зібрану як до, так і під час цвітіння. У трави слабкий медяний, дуже приємний запах

Стискання кулаків пожвавлює пам’ять

Вчені радять стискати праву руку в кулак, щоб краще запам’ятовувати,
а ліву – щоб швидше пригадати

У грибників – сезон «полювання» на пістряки

У Карпатах триває збір весняних грибів. На Бойківщині їх називають пістряки або бабури, гуцули ж кажуть: шушеребки – гриби, що продовжують молодість.

Як декларують доходи європейці та які нововведення чекають українців?

За попередніми даними, в ході кампанії декларування доходів
у цьому році декларації подали понад 700 тисяч осіб

Переваги господарського мила

Будь-якій господині хочеться, щоб і вдома була чистота і затишок. Коли йдеться про побутову хімію, ми сліпо довіряємо рекламі, забуваючи про те, що наші бабусі чудово обходилися одним універсальним засобом – господарським милом, що вигідно відрізняється від інших сучасних засобів для прибирання.

Як зігнути дошку

Іноді при виготовленні дерев’яних конструкцій виникає необхідність зігнути заготовку (як правило, дошку), надавши їй криволінійність. Зробити це звичайним чином за допомогою механічного зусилля не вдасться, оскільки можливий злам деревини в передбачуваному місці згину. Щоб зігнути дошку, доведеться враховувати маленькі хитрощі.

Як діагностувати здоров’я за пульсом

Пульс відображає не лише здоров’я серця: за його частотою можна визначити стан окремих органів, темперамент людини і навіть передбачити стать майбутнього малюка. Для цього не треба звертатися до лікаря. Ви самі в змозі провести таку діагностику. Краще займатися самодіагностикою з 11 до 13 години – лікарі вважають цей період найбільш вдалим, тому що саме в цей час пульс найбільш стійкий і спокійний.

Що за весна без щавлевого борщу?

Весною, коли закінчуються запаси свіжої капусти, настає пора зеленого, або щавлевого, борщу. Хоч вигадливі господині колись клали в горщик різну зелень (кропиву, пшінку, а згодом лободу, борщівник), але без щавлю хіба то справжній борщ? Крім того, листя використовували як смачну начинку для вареників та пирогів.

Перші дні курчат

Якщо утримувати курей для себе, то краще придбавати м’ясо-яєчних, у такому разі ви задовольните свої потреби і в яйцях, і у м’ясі. Купуючи полодняк, зверніть увагу на те, що курчата повинні бути активними і рухливими, без видимих пошкоджень, однаковими за розмірами та забарвленням, із сухим пухом

Свіжий номер уже в продажу!

Передплатні індекси: 01002, 91145.

Передплачуйте та читайте газету «ПОРАДИ»!

http://zakarpatpost.com/