Закарпатські священики та письменники заснували проект “Цілюще слово”

17-го травня в Мукачівському дитбудинку-інтернаті стартував неординарний пілотний проект закарпатських письменників і Мукачівської православної єпархії – «Цілюще слово».

З ініціативи голови Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василя Густі, заслуженого письменника України Дмитра Кешелі при підтримці Відділу культури Закарпатської ОДА в особі його голови Юрія Глеби та з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського 17-го травня 2013 року народився на світ незвичний і актуальний духовно-просвітницький, місіонерський проект ««Цілюще слово».

На початку зустрічі директор Мукачівського дитбудинку-інтернату, заслужений вчитель України Василь Юрійович Маркулін не приховував емоцій з приводу цікавих гостей. В своїх промовах всі присутні і Дмитро Кешеля і Василь Густі і протоієрей Олександр Монич, голова Інформаційного відділу Мукачівської православної єпархії говорили діткам про одне – про життя з вірою, життя з Богом, та любов до ближніх.

В кінці зустрічі і дітки розповіли та проспівали гостям кілька своїх власних віршів та пісень, а отцю Олександру – Оксанка подарувала вишиту власними руками скатертинку зі словами «Христос Воскрес». Письменники у свою чергу подарували дітям цікаві свої авторські книги та вірші.

З нами, як завжди ЗОДТРК “Тиса1”, за що Олі Тимко окреме спасибі.

Ідеологи задуму, а це відомі закарпатські письменники і священнослужителі Мукачівської православної єпархії мають намір систематично, щомісяця відвідувати школи-інтернати, загальноосвітні школи, в’язниці, молодіжні братства, університети, ліцеї, тощо з словом проповіді і вірша та прози в яких будуть лунати ідеї Євангельської Істини, світла, добра, совісті, миру, любові, віри в Бога.

Цей день на довго закарбується в пам’яті, адже хоча їм там нелегко (95% дітей круглі сироти), проти вони там живуть і радіють кожній хвилині свого життя.

З відчуттям легкості їхалося 75 кілометрів додому і зі сльозами на очах промовлялися в душі слова «Христос Воістину Воскрес і для них».

Джерело: Мукачівська православна єпархія