18 травня в Ужгороді відзначили Олімпійський день

З цієї нагоди в суботу вранці в малій залі Ужгородської міської ради розпочалося засідання Технічного комітету Міжнародних дитячих ігор (Вони ж і Дитячі олімпійські ігри).

На зустрічі було обговоено шляхи подальшого розвитку олімпійських видів спорту в Ужгороді.

Президент комітету на засіданні повідомив, що до Ужгорода він особисто приїздить вперше і, чесно кажучи, дуже вражений гостинністю ужгородців: «Я радий, що для проведення цього засідання ми обрали саме Ужгород. Взагалі Міжнародні дитячі ігри дедалі більше розгортають свої горизонти. Вони продовжують свій розвиток і заохочують до участі все більше і більше людей. Наступні міжнародні дитячі ігри пройдуть у серпні цього року в м. Віндсор (авт. – штат Онтаріо, Канада). Приємно відзначити, що там буде представлена і команда Ужгорода. Ми хочемо подякувати вам за підтримку розвитку цього руху тут, в Ужгороді, за доброзичливість і гостинність, які ми відчули приїхавши сюди, – каже пан Торстен. – Хочу наголосити на тому, що ваше місто є найкращим представником України на цих іграх ще з часів першої участі Ужгорода в них. Починаючи з 1990-го року ваше місто є активним учасником ігор, за цей час учасники ужгородської команди встигли показати високі результати на подібних змаганнях, а цей їхній досвід є надзвичайно цінним у досягненні найвищої мети – перемоги».

Своїми думками з приводу проведення Міжнародних дитячих ігор і розвитку спорту серед дітей із присутніми поділився і депутат Ужгородської міської ради, призер ХІХ Міжнародних дитячих олімпійських ігор, а згодом і майстер спорту з плавання Андрій Погорєлов: «Згадуючи тодішні ігри, які відбувалися в Ужгороді, можу сказати, що вони стали вагомим поштовхом до занять спортом молоді і юнацтву. Саме тоді в нас розпочали розвиватися водні види спорту, легка атлетика й інші спортивні напрямки. Тепер же, коли я є депутатом міської ради, ми намагаємося якомога ширше розвинути спорт. На нашому рахунку вже школа плавання і школа фехтування в Ужгороді. І ми не маємо наміру спинятися на досягнутому. Йдучи вперед, сподіваємося, що в майбутньому зможемо претендувати на повернення Олімпійського вогню сюди, до Ужгорода».

Джерело: Ужгородська міська рада