Завтра в Ужгороді пройде Конгрес серцево-судинних хірургів України і Польщі

Конгрес пройде 23-24 травня в приміщенні обласного державного українського музично-драматичного театру.

Поважний форум пройде під егідою Національної академії медичних наук, Міністерства охорони здоров’я, асоціації серцево-судинних хірургів, товариства кардіоторакальних хірургів Польщі, ДУ «Національного інституту ту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова НАМН», департаменту охорони здоров’я ОДА Закарпатської області.

Початок роботи наукових секцій з 10.00. Урочисте відкриття о 17.30

Серед учасників конференції такі відомі та авторитетні кардіохірурги:

Геннадій Васильович КНИШОВ – Президент Асоціації серцево-судинних хірургів України, академік НАМН, НАН України і РАМН ( Уперше в Україні застосував хірургічну корекцію тахісистолітичних форм порушень серцевого ритму. Ним розроблена оригінальна теорія походження тяжких захворювань обструктивних гіпертрофічних кардіопатій і на її основі сформовано перспективний метод лікування трикамерною електрокардіостимуляцією.

Уперше в світі доведено роль низького імунологічного статусу в розвитку гострого інфекційного ендокардиту та запропонована і впроваджена методика штучного підвищення температури тіла хворого, доведена її роль як пускового механізму стимуляції імунітету пацієнта (за цією методикою прооперовано понад тисячі хворих, отримано найнижчу летальність у світі, а частота рецидивів – у п’ять разів нижча, ніж у інших клініках світу).

Академіком Г.В. Книшовим особисто розроблено і широко впроваджено в Україні: метод тимчасової коронарної перфузії, на основі якого почали імплантуватись штучні аортальні клапани; апарат для видалення тромбів з лівого передсердя на працюючому серці, що дало можливість запобіганню тромбоемболічних ускладнень; метод ретроградної консервації та захисту серця у хворих на ішемічну хворобу серця з повністю заблокованими коронарними судинами, що дало можливість виконання операції аорто-коронарного шунтування у тяжких хворих; здійснено усунення найскладніших порушень ритму серця за допомогою низькотемпературної (мінус 70) абляції зі штучним кровообігом).

Маріан ЗЕМБАЛА – Директор Департаменту хірургії серця і трансплантації Силезьского Центру хвороб серця, Польща (першим у Польші зробив пересадку серця)

Борис Михайлович ТОДУРОВ – головний кардіохірург Міністерства охорони здоров»я України, професор, доктор медичних наук, директор Київського кардіологічного центра (Вперше в Україні здійснив трансплантацію серця людини, зробив операцію Батісти (альтернатива трансплантації серця). Також вперше в Україні зробив торакоскопічну операцію дитині з вродженою вадою серця. У 2002 року вперше в Україні зробив тромбектомію з нижньої вени в комплексі з нефректомією в умовах штучного кровообігу).

Василь ЛАЗОРИШИНЕЦЬ – д.мед.н., професор, член-кореспондент НАМН, начальник лікувально-організаційного управління НАМН (один із піонерів створення та становлення школи кардіохірургії новонароджених в Україн

Вперше в Україні успішно виконав операцію «Норвуд 1» при синдромі гіпоплазії лівих відділів серця, що є підтвердженням найвищої хірургічної майстерності. Вперше в світі разом з американськими кардіохірургами розробиво методику та запровадив хірургічне лікування дефекту міжшлуночкової перегородки, ускладненого високою легеневою гіпертензією методом «подвійної заплати » яка отримала високе визнання як на державному та і світовому рівні).

https://zakarpatpost.net