На Закарпатті в режимі он-лайн вже звітують 678 реєстраторів розрахункових операцій

Близько 560 суб’єктів господарювання вже оцінили переваги нової касової техніки.

Всього ж у Закарпатській області зареєстровано 5729 реєстраторів розрахункових операцій. Найактивніше застосовують новації  підприємці Мукачівщини, там вже в режимі он-лайн працюють 111 суб’єктів господарювання, на  Виноградівщині – 90 та в Хустському районі – 87.

Власники реєстраторів розрахункових операцій, котрі ще не перейшли на податкову звітність «електронкою», повинні звертатися до сервісних центрів з приводу купівлі або модернізації їхніх касових апаратів. Після встановлення касової техніки нового зразка вона  формуватиме електронну стрічку та автоматично передаватиме дані про готівкові операції на сервери для Міністерства доходів та зборів України.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області нагадує, що з 1 січня 2013 року є обов’язковим подання  звітності про використання  РРО в податкові органи в електронному вигляді.

Подання звітності в електронному вигляді не вводить додаткових обов’язків, а лише змінює старий порядок подання звітності. Замість подання звіту на паперових носіях один раз на місяць, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяцем, передбачено  подання в електронній формі.

Запровадження таких новацій дозволить суттєво зменшити кількість фактичних перевірок суб’єктів господарювання.

Відповідальність за неподання звітності про використання в РРО в електронному вигляді настане з 1 липня, повідомили «НЕДІЛІ» в головному управлінні Міндоходів області.

Необхідно також зауважити, що затверджено новий Державний реєстр РРО з переліком сучасних моделей з вбудованими модемами або в комплекті з модемами, які дозволені до використання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг (наказ Міністерства доходів і зборів України від 26.04.13 №82).

http://nedilya.net