Посол Фінляндії зустрівся з головою Закарпатської обласної ради

Сьогодні дипломат зустрілася з головою обласної ради Іваном Балогою. Участь в заході взяли Юссі Сойні, радник Посольства Фінляндії в Україні та представники бізнес-делегації, які представляють фінські компанії, що працюють в Україні.

Це перша поїздка Ар’ї Макконен в наш край. Дипломат працює другий рік в країні, вже вивчає українську мову. «Ми відвідуємо регіони України з бізнес-делегацією фінських компаній, які планують розширити свій бізнес в Україні. Ми представляємо можливості нашої країни, і хочемо, щоби фінські компанії активніше інвестували в Україну», – поділилася дипломат.

Також Ар’я Макконен візначила – Європа прагне тісніше співпрацювати з Україною. «Але на шляху до підписання восени цього року угоди про асоціації вашої країни з ЄС Україна має вирішити ряд проблем. Зокрема, потрібно реформувати судову гілку влади та вирішити проблеми з вибірковим правосуддям», – зазначила пані посол.

Керівник фінської бізнес-делегації Віктор Пушкарьов презентував можливості фінських компаній. Зокрема, йдеться про можливість налагодження співпраці у сфері комунального господарства, галузі охорони здоров’я та туризму. Представник українсько-фінської туристичної компанії Юрій Андронов повідомив про велику зацікавленість нашим регіоном туристами з Фінляндії. Він навіть запропонував організувати приїзд в обласний центр й Санта Клауса.

Водночас представники фінських компаній поділилися й з проблемами з веденням бізнесу в Україні. «Є проблеми з адмініструванням податків, з поверненням ПДВ, у взаємовідносинах з митними органами. Від цього ділова активність йде на спад», – вважає Віктор Пушкарьов.

Іван Балога подякував пані Ар’ї Макконен та фінській делегації за візит до нашого краю. «Посли країн ЄС – часті гості на Закарпатті. Нещодавно відбулася зустріч з послами Вишеградської четвірки, послами Австрії та Норвегії. Для нас європейський напрямок розвитку країни – стратегічний. Це підтверджують й органи місцевого самоврядування краю. Ми зацікавлені в зростанні фінських інвестицій в крайову економіку і всіляко цьому сприятимемо» , – зазначив керівник ради.

Прес-служба Закарпатської облради

http://zak-rada.gov.ua