Site icon zakarpatpost.net

Чопські інспектори зафіксували порушення митних правил на 200 тисяч гривень

Одразу два порушення митного законодавства на суму майже 200 тисяч гривень запротоколювали чопські митники на кордонах зі Словаччиною та Угорщиною.

В одному випадку громадянин України хотів розмитнити свою вантажівку за символічну ціну і таким чином покласти собі в кишеню немаленьку суму недоборів. В іншому – повне фіаско зазнав громадянин Словаччини за приховані від митного контролю сигарети у порожнині бампера напівпричепа.

У першому випадку, 24-річний водій під час оформлення вантажного автомобіля марки «Фольксваген Транспортер» на митному посту «Тиса» надав відповідні документи, в яких зазначався продавцем один громадянин Німеччини, вартість транспортного засобу становила 57 тисяч гривень. Звичайно, митники не повірили у таку символічну ціну і вирішили перевірити вміст дорожньої сумки водія. Інтуїція не підвела – у внутрішній кишені сумки виявлено іншу експортну вантажну декларацію митних органів Німеччини. В ній продавцем вказано не лише іншого громадянина Німеччини, а й удвічі вищу вартість вантажівки – 114 тисяч гривень. Відповідно, молодий чоловік мав сплатити при оформленні вантажівки удвічі більшу суму всіх необхідних митних платежів та зборів.

Від Захонського прикордонного відділення Директорату митно-фінансової варти Саболч-Сатмарської області Національної податкової та митної управи надійшло підтвердження про пропуск з угорської сторони даної вантажівки із заначенням її вартості 11000 Євро.

А при перевірці на оглядовому майданчику у пункті пропуску «Ужгород» вантажівки, чопські митники за допомогою ліхтарика і викрутки виявили у порожнині заднього бампера приховані 167 пачок сигарет марки «LM-BLUE LAIBAL» та «LM RED LABEL з українською акцизною маркою. Доступ до виявлених сигарет став можливим після демонтажу резинових покришок, акуратно прикріплених до стінок бампера.

Відтак за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України відносно українця і словака складено протоколи. На склад митниці до рішення суду потрапили вантажівка (ціною у 114 тис.грн.), на якій хотіли зекономити при розмитненні; приховані сигарети, вартістю 1753 гривень, та напівпричіп, що використовувався для переміщення прихованого товару, оціненого товарознавчими експертами у 85 тисяч гривень.

Нагадаємо, що дана стаття МКУ передбачає стовідсотковий штраф від вартості предметів правопорушення, а також їх конфіскацію разом з автомобілями.

http://chop-customs.gov.ua

Exit mobile version