Ужгородська податкова попереджає підприємців про відпочинок

Відповідно до п. 295.5 ст. 295 Податкового кодексу України платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки.

Для цього достатньо написати заяву в довільній формі до органу державної податкової служби за місцем обліку.

З метою уникнення порушення терміну щодо сплати авансових платежів ДПІ у м.Ужгороді рекомендує подавати до органу ДПС заяву на відпустку до початку відпустки.

Крім того, згідно Податкового кодексу України на період хвороби підприємець також звільняється від сплати податку, якщо її тривалість 30 календарних днів і більше, що має бути підтверджено копією лікарняного листка непрацездатності.

При цьому, суми сплачених авансових внесків платників єдиного податку за відповідний місяць (відпустки, хвороби) підлягають зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку.

На період відпустки підприємець не проводить підприємницьку діяльність, проте сплачує єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування за місяць перебування у відпустці (хвороби) та подає податкову звітність у встановлені строки.

Джерело: Державна податкова інспекція у м. Ужгороді