Чопські митники завадили ділкам зекономити на незадекларованому вантажі, вартістю 145 тисяч гривень

Інспектори оперативного відділу служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чопської митниці Міндоходів України на митному посту «Тиса» під час оформлення вантажу із Угорщини в режимі «імпорт» виявили недостовірні дані щодо значної кількості не задекларованого товару, загальною вартістю майже 145 тисяч гривень.

Згідно товаросупровідних документів на адресу однієї з дніпропетровських фірм із Лондона фурою марки «Мерседес-Бенц» направлявся консолідований вантаж – «причіпний змішувач (міксера) кормороздавальники в розібраному вигляді, пластик та стікери», вартістю 12 882 доларів США. І хоча транспортний засіб надійшов до митного поста зі справним митним забезпеченням угорської митниці, чопські інспектори вирішили ретельно оглянути та перевірити вантаж. Повністю вивантаживши його, митники встановили невідповідність частини товарів, чомусь взагалі не заявлених у товаросупровідних документах. Невдовзі у напівпричепі знайдено інший пакувальний лист із переліком переміщуваного товару, який повністю відповідав фактичному.

Загальна вартість не задекларованого вантажу за встановленою формою становила 144931,68 грн. Відповідно сплатити митні платежі потрібно було набагато більше.

Як пояснив український водій фури, під час завантаження він не перевіряв вміст коробок і не рахував кількість товару. Працівники митниці з’ясували, що оформленням документів та відправкою товару займався уповноважений фірми відправника – 41-річний громадянин Словенії.

Таким чином, за надання митному органу недостовірних відомостей щодо найменування та вартості товарів, завезених із-за кордону, які підлягають обов’язковому декларуванню та повній сплаті митних зборів та податків, відносно іноземця складено протокол про порушення митних правил за ст.481 ч.1 Митного кодексу України. Незадекларований товар вилучено до рішення суду.

http://chop-customs.gov.ua